Мармурове м’ясо з Тавричанки

03.09.2019
104

Розташоване у Таврійській ОТГ ДП ДГ «Асканійське» вирощує тварин, м’ясо яких вважається одним із найдорожчих делікатесів у світі – мармурову яловичину. У господарстві утримують шість сотень голів південної м’ясної породи великої рогатої худоби, яку в народі називають «зебу».


М’ясо асканійського «зебу» називають пісним, як би дивно це не звучало. Оскільке, мармурова яловичина зовсім не жирна.
Справжні зебу родом із Індійського субконтиненту. У них небагато спільних рис із українськими тваринами, чи не єдина — це габарити. Ці бики досягають гігантських розмірів — до півтори тонни. Зебу на асканійський манер поєднала в собі аж 14 порід «родичів» з Європи, США, Канади — країн, які спеціалізуються на вирощуванні копитних гігантів.

Мармурове м’ясо не жорстке і особливе на смак, а на вигляд — як мармур. Його замовляють декілька найелітніших ресторанів на Херсонщині. Делікатес, особливо у вигляді стейків, цінують їхні відвідувачі-гурмани.

Ще одна мета вирощування зебу, одна із головних — це розведення та реалізація племінного поголів’я. До військових подій на сході найактивнішими замовниками «зебу» були господарства Донеччини та Луганщини. Зараз рогаті гіганти користуються великим попитом на Одещині та Прикарпатті.

Нагадаємо, що у ДПДГ “Асканійське” також успішно працюють ліцензовані племінні заводи з вирощування та продажу великої рогатої худоби.

Серед них:
південно-м’ясна порода
українська чорно-ряба молочна порода
асканійська тонкорунна порода овець таврійського типу.
Українська чорно-ряба молочна порода
Південна м’ясна порода