У Херсоні обговорили шляхи продовження децентралізації в області

23.05.2019
863

23 травня, відбулось засідання регіональної платформи з вироблення політики у сфері місцевого самоврядування Херсонського Регіонального відділення Асоціації міст України в рамках проекту «ПУЛЬС» «Місцеве самоврядування і законодавчі виклики 2019».


На засіданні були присутні т.в.о. голови обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій, голова міської ради Володимир Миколаєнко, народний депутат України Олександр Співаковський, голови об’єднаних територіальних громад області, керівники територіальних управлінь органів місцевого самоврядування.

Під час засідання обговорювалися питання виконання власних та делегованих повноважень органами місцевого самоврядування та реальне забезпечення ресурсами, впливу нормативно-правових актів на джерела надходжень до місцевих бюджетів: плата за землю, ПДФО, акцизний податок, місцеві податки і збори. Питання реалізації державної політики в сфері регіонального розвитку та децентралізації влади: наступні кроки, переваги та застереження.

Т.в.о. голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій зауважив, що на сьогодні вже більше 30% території Херсонської області є об’єднаними територіальними громадами.