Євген Нищук провів зустріч з творчою інтелігенцією Херсонщини

21.03.2019
911

19 березня 2019 р., перебуваючи з робочим візитом на Херсонщині, Міністр культури України Євген Нищук провів зустріч з творчою інтелігенцією обласного центру. Перед початком наради заст.голови ОДА Андрій Балонь заручився підтримкою міністра в питанні фінансування Обласного Палацу культури( восени 2018 Євген Нищук відвідував Палац і був вражений його історичною і мистецькою цінністю).

На заустрічі пан Євген поділився яскравими мистецькими подіями України, які відбуваються на міжнародному рівні. Окреслив шляхи руху і своє бачення розвитку культури України на перспективу. Розповів про грандові програми і наші можливості в цьому процесі.

Звісно, було багато запитань. І одним з важливіших поставало питання мистецької освіти різних рівнів (П.Сліпич, І.Полєвіков, Л.Лімаренко, О.Липа). Заслужений працівник культури України В.І.Кисіль підняв питання розвитку народного мистецтва в муз.освіті: формування програм, не втратити фольклор, проблема інструментів.

Зі підсумками наради вийде доручення Міністра про проблемні питання, але і ми не будемо сидіти, пишимо своє бачення і пропозиції на Мінкульт. Тим паче, що Є.Нищук вже планує спільну нараду Мінкульт і Міносвіти для вирішення питань. Уважно слідкуємо за анонсами та приймаємо активну участь в розвитку своєї країни!