Херсонщина може завоювати репутацію виноробного регіону
Виноградарство є традиційною та найбільш ефективною галузю агропромислового комплексу Херсонщини. За результатами 2017 року, на території області всіма категоріями господарств зібрано близько 40 тис. тонн винограду, що на 18 % більше попереднього періоду. Позитивна динаміка зберігається і цього року.
Тому вирішив пересвідчитися, як триває процес переробки місцевого винограду і особисто проінспектувати роботу першого в Україні сімейного виноробного господарства «Курінь», що збудовано по принципу французького шато, і розташовано безпосередньо на винограднику. На 40 га грунтів переважно з червоної глини та каміння вирощують близько 10 сортів винограду (білі й червоні): шардоне, рислінг, каберне, мерло та інші.
Виноробна галузь є найперспективнішим напрямом агровиробництва. А після втрати кримських виноробних потужностей, наша область має всі можливості розвивати виробництво винограду технічних сортів і завоювати репутацію виноробного регіону.