Андрій Гордєєв: «Дестабілізація на Херсонщині не пройде!»

11.07.2018
1012

П’ятниця 6 липня видалася напруженою для Херсонської облдержадміністрації. Біля стін будівлі група протестувальників, які приїхали до Херсона з інших областей, здійснювала спроби розхитати ситуацію на півдні України.


Напередодні інформація про дестабілізацію розповсюдилася каналами ЗМІ та в соцмережах. У цей день з метою недопущення хаосу та присічення будь-яких спроб провокаторів, представники більш ніж 20-ти місцевих організацій учасників бойових дій на сході України стали на захист миру та зачитали перед будівлею ОДА звернення до Президента України, голови Херсонської обласної державної адміністрації, голови Херсонської обласної ради, Управління Служби безпеки України в Херсонській області, Головного управління Служби безпеки України в АР Крим, Головного управління Національної поліції у Херсонській області із закликом вжити рішучих заходів проти розхитування ситуації в області.

«Ми, патріоти, дійсні учасники бойових дій, з жахом дивимось на те, як ворог глибоко потрапив у наші тили. Вже 5-й рік країна-агресор мордує наші землі. Тисячі славних захисників Батьківщини поклали життя за те, щоб Україна була вільною, незалежною та гордою. В той час, як видимий супротивник вбиває наших побратимів на реальному фронті, тут, у тилу – на Херсонщині, у якої під боком окупована територія АР Крим, тихо, прикриваючись високими ідеями, прихований ворог сіє розбрат та хаос…

На теперішній час провокатори під українськими прапорами та гаслами, отримуючи фінансування та вказівки від проросійських осіб та спецслужб РФ, а також псевдопатріотичних політиків, які за будь-яку ціну хочуть потрапити у вищі ешелони влади, взялися до розхитування ситуації у прикордонній області… Ми стояли на смерть на Донбасі і не допустимо війни на рідній Херсонщині!», – йдеться у зверненні.

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв не залишився осторонь подій і вийшов до захисників на площу Свободи, щоб висловити їм слова вдячності. Також очільник ОДА звернувся до жителів області із закликом не піддаватися на провокації: «Дестабілізація на Херсонщині не пройде! Не дозволимо сіяти хаос у наших домівках. Херсон – це Україна! І підтвердженням цього є подія 2014 року, коли на центральну площу міста прийшли тисячі людей, щоб присікти будь-які зазіхання агресора на херсонську українську землю.

Але історія повторюється. Сьогодні знову хочуть посіяти розбрат серед мирного населення. Та ми не допустимо цього! Дякую справжнім патріотам, учасникам бойових дій, побратимам, які, знаючи ціну миру, не реагують на провокації. Дякую їм за сміливість висловити свою чітку позицію по відношенню до російських окупантів».

Потім Андрій Гордєєв запросив херсонських захисників до зали засідань облдержадміністрації, де вони конструктивно обговорили нагальні питання, зокрема психологічну реабілітацію захисників, їх участь у патріотичному вихованні молоді та у зборових навчаннях спільно із загонами територіальної оборони області та інше.

Щодо приїзджих мітингарів-провокаторів, то після обіду вони зникли, нібито їх взагалі не було. Тихо і спокійно в українському Херсоні. Сподіваємося, що надовго.

Олена Бондаренко