Майже на мільйон. В ОДА хочуть провести обстеження водних об’єктів на території Херсонської області

02.05.2020
1059

На офіційному сайті ХОДА опубліковано розпорядження голови ОДА про проект програми розвитку рибного господарства в Херсонській області на 2020 – 2022 роки

У тексті проекту програми зазначено, що на Херсонщині нараховується понад 11 тис. га водойм загальнодержавного та місцевого значення, які надано в користування, оренду, приватну чи державну власність для риборозведення. Із них 3 тис. га у зв’язку з різними причинами не використовуються за цільовим призначенням.

Згідно розпорядження, Департамент розвитку сільського господарства та зрошення обласної державної адміністрації підготувати відповідний пакет документів щодо проекту Програми, для винесення його в установленому порядку на розгляд обласної ради.

Так в рамках заходів Програми планується проведення обстеження водних об’єктів на території Херсонської області на предмет визначення їх фактичних характеристик, зокрема можливості їх використання для потреб риборозведення. Фінансувати ці заходи планують з обласного бюджету. 2020 році – 995,49 тис.

Загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми – 18945,49 тис. грн. У тому числі за рахунок коштів: державного бюджету 11500,00 тис. грн.; обласного бюджету 3445,49 тис. грн.; інших джерел, не заборонених законодавством 4000,0 тис. грн.

На думку авторів програми її реалізація передбачає:

– доведення рівня споживання рибної продукції на душу населення в області до 20 кг на рік;

– збільшення обсягів добування (вилову) водних біоресурсів;

– забезпечення продовольчої безпеки області та держави в цілом, створення додаткових робочих місць;

– підвищення конкурентоспроможності вітчизняної рибної продукції;

– зниження рівня ННН-рибальства;

– підвищ ення ефективності використання гідротехнічних споруд;

– зниження корупційних ризиків у галузі рибного господарства.